.
Zgarie Nori » Flori de coltz si cafea
tu ce citesti?...citesti?
(29 posts)-
Posted 1 year ago #
-
Tocmai am terminat ieri de citit "O duzina de tertipuri" de Jeffrey Archer
sau.. tot atatea povestiri cu cele mai neasteptate rasturnari de situatie, e genul de carte s-o tii in buzunar, si sa mai citesti cate o povestioara in autobuz, tren, metrou.
imi place ca fnalul te loveste brusc, schimband toata actiunea, si primul instinct e sa incepi urmatoarea povestire... dar nu reusesti sa intelegi ca esti inca cu gandul la cum s-a terminat precedenta :)
Acum am inceput Dermaphoria, de Craig Clevenger
daca ati vazut filmul Memento, aceasta ar fi echivalentul lui, pare interesanta, inca nu am o parere bine pusa la punct.
Posted 1 year ago # -
Cel mai recent material citit este "DIN_ZICERILE_PARINTELUI_ARSENIE_BOCA" - in format digital, desigur...ca altfel mi-e lene, recunosc. Este vba de o culegere de "vbe de duh" a Parintelui Arsenie Boca, explicate de Teofil Pãrãian. Zicerea mea preferata este
"Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pãcãtos este mai mare decît iubirea celui mai mare sfînt fatã de Dumnezeu". Sa nu aveti impresia, dealtfel gresita, ca sunt eu marele evlavios, dar asta nu scade si nu ar scadea in nicio alta circumstanta valoarea zicerilor si nici veridicitatea acestora.Posted 1 year ago # -
eu prefer sa citesc doar muzica...
Posted 1 year ago # -
Se spune ca un film bun poate sa iti schimbe ziua, dar o carte buna poate sa iti schimbe viata.
Cand aveam 13 ani, am citit cartea "Insa eu" scrisa de Nicu Covaci, chitaristul trupei Pheonix. Cand am terminat de citit am luat chitara si am invatat sa cant.
Acum, asta fac :)
Acum 3 ani am avut placerea sa fac cunostinta cu el personal, si consider acel moment nepretuit.
Posted 1 year ago # -
amintiri din prezent-Nichita Stanescu
zgarie cu noi!!!Posted 1 year ago # -
Femeia in alb - Wilkie Collins
Posted 1 year ago # -
Am terminat "Zapada fierbinte" de Iuri Bondarev(acelasi stil ca Bulgakov,numai ca este contemporan de-al nostru),o recomand pentru pasionatii de literatura rusa.Iar acum citesc "Sufocare" de Chuck Palahniuk,(remember Fight Club),o carte destul de dura,de altminteri.
Posted 9 months ago # -
1984.
Posted 9 months ago # -
"In zahar de pepene"
Richard Brautigan
"in zahar de pepene se faceau si se desfaceau toate, asa cum viata mea-i facuta din zahar de pepene. O sa-ti povestesc despre asta, caci eu sunt aici, iar tu departe....Locuiesc intr-o baraca de langa MOARTEu.Vad MOARTEul pe fereastra.E frumos.Il vad si-l pot atinge chiar si cu ochii inchisi."
dupa 1984 am incercat Portocala mecanica (A clockwork orange) si mi s-a parut o combinatie chiar reusita. Cromwell a mai scris si Ferma animalelor, nu?@ inca nu am pus mana pe ea..Posted 9 months ago # -
orwell.da
Posted 9 months ago # -
Shit! E George orwell, nu?! Mda... eu am zis Cromwell si puteam sa jur ca ceva nu suna bine.
Posted 9 months ago # -
e doar un nume.gasesti cartea dupa titlu :)
Posted 9 months ago # -
:)
mi-a mai venit ceva dragut in minte..de fapt 3 cevauri:
ocean mare de Baricco
dumnezeul lucrurilor marunte (don't quite remember)
si
iluzionistul-Hari Kunzru
se supara cineva daca fac o listuta cu ce mi se pare mie ca merita mult de tot?Posted 9 months ago # -
nu se supara nimeni
Posted 9 months ago # -
super
here goes nothing:
Castele de furie
Toate diminetile lumii
Terasa la Roma
Viata pe un peron
Spuma zilelor
Femeia nisipurilor
Biblia de neon
Ratarea unui setter
Vodka Cola
Blazare
Fight Club
Bantuitii
Fecioara si capcaunul
De ce fierbe copilul in mamaliga
cauta : Pascal Quignard, Alessandro Baricco, Chuck Palahniuc, Irvine Welsh
mersi.Posted 9 months ago # -
am citit fight club in romana si nu mia placut.am auzit ca netradus e baza
Posted 9 months ago # -
si eu tot in romana am citit-o. eu nu pot sa zic ca nu mi-a placut. in engleza nu am gasit decat bucati din ea. si cred ca e un pic normal sa fie mai buna pentru ca se scapa multe la traduceri. fragmente originale din carte se gasesc in film. si mie filmul mi s-a parut .
Posted 9 months ago # -
"Insomnii" (Marin Sorescu)
Posted 9 months ago # -
am citit io fight club in engleza.. in romana nu am citit-o dar in engleza a fost marfa.
am mai citit recent "bloodsucking friends" de la christopher moore si sequel'u "you suck: a love story".. foarte amuzante. ce mi-a mai placut din ce am citit de curand au mai fost "lullabies for little criminals" de heather o'neill, "i just want my pants back" de david j. rosen (n-am mai ras in viata mea asa la o carte), si "coraline" de neil gaiman.. asta ultima e f creepy
Posted 8 months ago # -
Coraline stiu ca este un film de animatie... presupun ca filmul si cartea "share the same story"?
Posted 8 months ago # -
da, nu am vazut filmul, dar din cate am inteles asa e.
Posted 8 months ago # -
Dragostea dureaza 3 ani - Beigbeder
Neindeajunsul de a fi om.Posted 7 months ago # -
Spuma zilelor - Boris Vian
Posted 7 months ago # -
Ce frumos!... :)
Posted 7 months ago # -
"Sobolanul" Andrzej Zaniewski
Posted 7 months ago # -
"Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult" (If you liked school, you'll love work) Irvine Welsh
[ o mica recomandare, parere, "Sobolanul" de Zaniewski nu merita citit. nu stiu.. eu l-am citit, imi fusese si recomandat ca fiind undeva gen 1984 :))))))) , mda... autorul si-a facut postfata, si se lauda pe el si cartea in ea :|..si..desi este foarte usor de patruns ca subtilitate, el tine si sa isi explice metaforele " " la un mod gen... ele atat de complexe incat foarte putini ar reusi sa le inteleaga daca nu le-ar explica el la sfarsit... imi pare rau daca incalc vre-o regula, conduita sau bun simt, stiu ca nu e loc de recenzii sau ceva aici, dar daca tot eu am scris de "Sobolanul", am zis sa nu indemn oamenii degeaba sa o citeasca... ]Posted 6 months ago # -
"Dragoste in vremea holerei" Gabriel Garcia Marquez
Posted 5 months ago # -
Cautati ,,Nebunul''. Savatie Bastovoi.
Posted 3 months ago #
Reply
You must log in to post.